top of page

Acerca de

Om oss

Om klubben
Bodø alpinklubb er en dugnadsdrevet barne- og ungdomsidrettsklubb organisert under Norges skiforbund – alpin. Klubben eier, utvikler og drifter Skarmoen alpinpark, og har en sportslig satsning innen alpin skikjøring. Klubben ble opprinnelig stiftet som Alpinor Bodø skiklubb, men skiftet i 2022 navn til Bodø alpinklubb.  

Styret

Styret i klubben består av: 
Bjørnar Hegreberg – styreleder 
Eirik Strøm – driftsleder 

Kaya Reichelt 
Stine Høidahl Lundbakk 

Thomas Eriksen 

Marthe Josefsen  

Stian Sørensen – sportslig leder 

Anlegget

Historien om Skarmoen går langt tilbake i tid. Bakken ble etablert som et nytt tilskudd til Skistubakken som lå lengre vest enn dagens bakke. Skarmoen ble etablert som bakken til B&OI slalom, mens nabobakken Steinmoen (lå lengre øst) var anlegget hvor Bodø alpinklubb drev sin aktivitet. Dagens bakke går på tvers av begge disse historiske bakkene og er noe annet enn det som en gang var. Etter å ha drevet bakken som en liten aktivitetsbakke i mange år, ble sesongen 2021/2022 vår først med ny trase, ny heis, utvidet snekanonanlegg og nytt lysanlegg. Nå har vi en fullverdig bakke til å kjøre både slalåm og storslalåm, samt at anlegget har en av nordnorges beste jibbeparker.  

Dugnadsdrevet

Når vi driver med barne- og ungdomsidrett er det ikke til å komme unna at vi må bidra litt som foreldre for å få aktivitene til å gå rundt. Hele skianlegget i Skarmoen er drevet på ren dugnad, og det samme blir det også for de sportslige aktivitetene. Trenere er foreldre som stiller opp på dugnad for å gi et trenings- og utviklingstilbud til barna. Trenerne deltar også på renn og sørge for at barna er forberedt til konkurransene. Som foreldre må vi i klubben også ta et ansvar rundt driften av anlegget. Foreldre til barn som er på treningsgruppene deltar i cafedrift (3 vakter pr sesong) og heisvaktordningen når det er treninger. Når det er renndager i regi av klubben vil vi alltid trenge flere foreldre på ski og annen organisering.      

Sportsplan

Info kommer...

Formalia

Info kommer...

bottom of page